Menu

Mit is jelent a BIO?


Egyszerűen annyit, hogy vegyszermentes, adalékanyagmentes, ízfokozó nélküli természetesen előállított élelem.
A bio zöldség olyan földben terem, melyet nem gyomirtóznak a gazdák. Mellőzik a permetezést különböző vegyszerekkel, mérgekkel. Ennek eredménye, hogy a biokertészetek a madarak és a bogarak paradicsoma. A növények fejlődése zavartalan. A bogarak tudják mi a dolguk, az apró tetvek finom falatok a számukra. A madarak kiválogatják a hernyókat, és egyéb ártalmas apró növényfalókat. A biokertben a gazda állandó jelenléte és kitartó munkája hozza meg az eredményt. Az állatok szabadon nagy területen születnek és fejlődnek.
A csirkékből tyúkanyó lesz és kakasvédelem mellett kelti ki tojásait, a maradékkal pedig megajándékoz minket.

A bio zöldség és egyéb alapanyag feldolgozásánál a biofeldolgozó egyszerű, hagyományos módon készíti a háztartásban nélkülözhetetlen élelmiszereket.
Szigorú ellenőrzés mellett történik mindez.

Magyarországon a Biokontroll Hungária Kft ellenőrzi a biogazdaságokat és a biofeldolgozókat.

Az ellenőrzés igazolásaként minősítő tanúsítványt állít ki , mely igazolja, hogy a biogazda, vagy a biofeldolgozó kizárólag bioterméket állított elő.

Nagyon fontos, hogy csak tanúsítvánnyal igazolt bioterméket vásárolj! Az igazi bioterméken rajta kell, hogy legyen a jelölés az ellenőrzésről.

Előfordul, hogy piacokon, vagy tanyákon vásárolunk, és az eladó állítja, hogy a terméke bio. Ezt nem szabad mindig elhinni!

Sokan nem tudják, hogy ha valamilyen műtrágyával, vagy akár olyan szerves trágyával növekedésre serkentett zöldségfélék már nem egészségesek.

Különösen veszélyes a salátafélék, sárgarépa, burgonya elfogyasztása, ha nem bio.

Mitől bio a hús és a tojás?

Az állatok etetésénél nagyon fontos, hogy amit a gazda megetet velük, az bio legyen. A szalma, melyen pihennek, szintén vegyszermentes legyen. Ha mindez megoldott, akkor csodálatos a körforgás!

Az állatok illemhelye a bioszalma, mely remek trágya a biokertben.

A biokert megajándékozza a gazdát a szép terméssel, mely bekerül például a mi üzletünkbe is, vagy feldolgozásra indul valamelyik biofeldolgozóhoz.

Üzletünkben kizárólag bio termékek kaphatók.

Naponta friss kenyér, házi sütemények, tej, tejtermék zöldség, gyümölcs, édesség, a gyerekeknek mindenféle nyalánkság akad a polcokon.

Tapasztalatunk e rövid nyitva tartás időtartama alatt, hogy főleg betegek látogatnak el hozzánk, és vásárolnak, reménykedve abban, hogy még menthetnek valamit az eddig elhanyagolt egészségükből. .

Általában orvosaik javasolják a bioétkezést amikor már baj van.

Természetesen minden igényt és kívánságot igyekszünk teljesíteni. Rákos betegek, allergiával küszködők, lisztérzékenyek, cukorbetegek, és egyéb szervi betegségben szenvedők részére is tudunk megfelelő élelmiszert ajánlani.

AMI NAGYON FONTOS!
Ne jussunk el addig, hogy betegen keressük a megoldást a bioboltban!

Előzzük meg a betegség kialakulását!

Nem késő akár holnap elkezdeni, és elhatározni hogy kicsit odafigyelünk magunkra és a családunkra. Kicsi gyermekünkre, akinek jár az egészséges táplálás, az odafigyelés.

Biot enni jó! Biot enni nem drága!

A biotermék éppen azért mert tiszta, természetes és eredeti sok energiát ad a fogyasztójának, ezért nem kell sokat enni belőle.

Aki biot vásárol, észre se veszi és tudatos vásárlóvá válik.

A biotermékek tartalmasak, energiadúsak, finomak, megbízhatóak. Fogyasztásuk nem megterhelő a szervezetünkre, hiszen nem tartalmaznak semmi olyan adalékanyagot, melyet nehéz feldolgozni.

Naponta rohanunk, divatos érzés a stressz, szinte mindenki túlhajszolja magát, a hatalmas árubőség csalogat a nagy bevásárlóközpontokba. Rengeteg fölösleges dolgot megvásárolhatunk.
El kell gondolkozni kicsit! Mindent meg kell venni amit elénk ömlesztenek?

Sokszor esünk olyan hibába, hogy összevásárolunk mindenféle butaságot . Ezt nem szabad addig ameddig egészségesek vagyunk. Vásároljunk megfontoltan! Vásároljunk jót és megbízhatót! Rájövünk, hogy nem is drága!